Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

30 Iulie 2020
Vizualizari: 306
Comentează add

Ucraina va cere extrădarea unora dintre suspecții reținuți în Belarus

sergiu-stet

         Piaţa Independenţei "Euromaidan" din Kiev, Ucraina.    Foto: Sergiu Şteţ.

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) va demara procedurile de extrădare a unor persoane suspectate a fi mercenari ruși - reținuți în Belarus-, a transmis joi, 30 iulie, biroul de presă al SBU citat de Reuters.
 
Forțele de securitate belaruse au reținut peste 30 de persoane, suspectate a fi mercenari ruși, în apropiere de capitala Minsk după ce primise informații potrivit cărora peste 200 de luptători ar fi intrat în țară pentru a o destabiliza înainte de alegerile prezidențiale.
 
Agenția de știri oficială Belta a transmis că suspecții au lucrat pentru Wagner, cel mai cunoscut contractor militar privat din Rusia. Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate belaruse a precizat că 14 dintre suspecții reținuți au stat o perioadă în regiunea ucraineană Donbas, unde trupele ucrainene au luptat împotriva luptătorilor proruși în conflictul izbucnit în 2014.
 
Secretarul de stat în cadrul Consiliului de Securitate din Belarus, Andrei Ravkov, a menţionat că ambasadorii ucrainean şi rus la Minsk urmează să fie convocaţi la sediul Ministerului de Externe din Belarus în legătură cu această situaţie. 

Etichete UcrainaBelarusmercenariparamilitar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live