Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

30 Iunie 2020
Vizualizari: 466
Comentează add

"Ucraina trebuie să se pregătească pentru un al doilea val de COVID-19"

sergiu-stet-shanghai

        Piaţa Independenţei "Euromaidan" din Kiev, Ucraina.    Foto: Sergiu Şteţ.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este de părere că Ucraina ar trebui să se pregătească pentru un al doilea val de coronavirus, potrivit unei declaraţii făcute marţi, la reuniunea unui grup de lucru pe această temă preluată de Ukrainska Pravda.

"În regiunea Transcarpatia, peste 70% din paturile spitalelor care se pregăteau pentru primul val al epidemiei sunt ocupate de pacienți. Având în vedere această evoluţie, trebuie să ne pregătim pentru cel de-al doilea val. Sperăm, totuși, că vom putea evita scenariul cel mai rău. Dar sistemul medical trebuie să fie pregătit", a menţionat liderul de la Kiev.

Ziarul Ukrainska Pravda menţionează că guvernul ucrainean pregătește deja spitalele pentru un al doilea val al epidemiei. Autorităţile ucrainene susţin că, în acest moment, în ţară există aproape 30.000 de paturi de spital care ar putea accepta pacienţi cu COVID-19, iar aparatele de ventilaţie utilizate nu sunt chiar atât de multe.

"Acestea există în cantități suficiente", au precizat surse medicale. Ucraina a raportat marţi, 30 iunie, 706 cazuri noi de coronavirus şi 12 decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

Astfel, bilanţul epidemiei în această ţară a ajuns la 44.334 de cazuri şi 1.159 de decese. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 19.115, ceea ce înseamnă că, în acest moment, în Ucraina mai sunt 24.060 de cazuri active de COVID-19.

Cea mai afectată este regiunea Lviv, unde au fost înregistrate 5.435 de infectări şi 146 de decese. Pe locul doi se află capitala Ucrainei, Kiev, cu 5.037 de cazuri de coronavirus şi 108 decese, urmată de regiunea Cernăuţi, cu 4.801 cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 şi 183 de pacienţi decedaţi.

 

Etichete UcrainaVolodimir Zelenskicoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live