Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

19 Februarie 2015
Vizualizari: 1101
Comentează add

Autorităţile ucrainene au cerut Naţiunilor Unite şi Uniunii Europene să desfăşoare o misiune de menţinere a păcii în estul ţării, idee respinsă de separatişti.

Ucraina solicită ONU o forţă de menţinere a păcii în Donbas

alexandru-beleavski-moscova

Trupe ONU de menţienere a păcii. Foto: wikipedia.org.

Autorităţile ucrainene au cerut Naţiunilor Unite şi Uniunii Europene să desfăşoare o misiune de menţinere a păcii în estul ţării, idee respinsă de separatişti.

Comentând iniţiativa preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, de a solicita desfăşurarea în zona conflictului din Donbas a unei forţe de menţinere a păcii sub egida ONU sau UE, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, Aleksandr Lukaşevici, a declarat că Moscova nu cunoaşte detaliile acestei iniţiative, nefiindu-i clare nici obiectivul şi mandatul posibilei forţe de pace.

Rusia, a subliniat acesta, consideră că, la baza reglementării conflictului ucrainean, trebuie să se afle Acordul din 12 februarie de la Minsk.

Secretarul Consiliului pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a declarat că Ucraina doreşte ca forţele de menţinere a păcii să fie desfăşurate nu doar în zona de dezangajare a trupelor, ci şi pe segmentul graniţei cu Rusia, necontrolat în prezent de forţele ucrainene.

În acest sens, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe a reamintit că documentul de la Minsk prevede că restabilirea controlului complet al guvernului ucrainean asupra graniţei cu Rusia în zona conflictului va începe în prima zi după alegerile locale din Donbas şi se va finaliza după reglementarea comprehensivă politică a conflictului.

De asemenea, a precizat Aleksandr Lukaşevici, Acordul de la Minsk face apel la OSCE să asigure monitorizarea şi verificarea regimului de încetare a focului. 


Etichete UcrainaRusiaDonbasONUtrupeconflictpaceseparatiştiproruşiPetro PoroşenkoAleksandr LukaşeviciOleksandr TurcinovOSCEMinsk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live