Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

26 Septembrie 2017
Vizualizari: 900
Comentează add

Rusia este parte a conflictului din estul Ucrainei, deci nu poate participa la misiunea de menţinere a păcii - a declarat preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko.

Ucraina-Participarea Rusiei la misiunea de pace din Donbas este imposibilă

rador

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.         Foto: Arhivă.

Rusia este parte a conflictului din estul Ucrainei, deci nu poate participa la misiunea de menţinere a păcii - a declarat preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, după o întâlnire cu premierul canadian, Justin Trudeau. "Este absolut imposibil ca Rusia să facă parte din misiunea de menţinere a păcii, deoarece Rusia este parte a conflictului. Rusia este stat agresor. Nu există loc de discuţii" - a afirmat Poroşenko, calificând drept inacceptabilă propunerea Moscovei privind desfăşurarea misiunii de pace în Donbas.

"Propunerea rusă este inacceptabilă, deoarece Rusia doreşte să folosească forţele de menţinere a păcii ca un fel de gărzi de corp pentru observatorii misiunii speciale de monitorizare a OSCE" - a explicat Petro Poroşenko. Liderul de la Kiev a reiterat că partea ucraineană propune ca misiunea de pace a ONU să fie desfăşurată în zona de conflict pe tot teritoriul aflat sub ocupaţie, inclusiv pe segmentul de frontieră ucraineano-rus necontrolat de autorităţile Ucrainei.

Totodată, Poroşenko a cerut Guvernului Canadei să reia programul prin care partea canadiană furniza militarilor ucraineni date prin satelit referitoare la mişcarea de trupe pro-ruse pe teritoriul ocupat al Donbasului. "Aceste date vor ajuta Kievul în ceea ce priveşte punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, precum şi în obţinerea dovezilor că Rusia a trimis tancuri, instalaţii de artilerie şi rachete în Donbas" - a menţionat Petro Poroşenko.


Etichete Justin TrudeauPetro PoroşenkoDonbasMinskacordKiev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live