Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

20 Februarie 2022
Vizualizari: 278
Comentează add

Autorităţile de la Kiev spun că Ucraina nu va răspunde provocărilor separatiştilor ruşi de pe teritoriul său.

Ucraina „nu va răspunde provocărilor separatiştilor ruşi”

vlad-draghicescu-bonn

 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Foto: https://twitter.com/ZelenskyyUa.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că țara sa nu va răspunde provocărilor, dar se va apăra dacă va fi atacată. Prezent la conferința de securitate de la Munchen, Zelenski a spus că Ucraina este scutul Europei, în fața amenințării rusești. Corespondentul RRA în Germania, Vlad Drăghicescu, relatează:

Reporter: Președinte ucrainean, Volodimir Zelenscki, a cerut o susţinere mai riguroasă a ţării sale, precizând, potrivit traducerii oficiale: "Ne vom apăra ţara cu sau fără sprijinul partenerilor noştri". Zelenski a deplâns faptul că arhitectura internaţională de securitate a devenit fragilă şi că regulile nu mai funcţionează. "Nu trebuie uitate complet greşelile secolului XX. Ne vom apăra ţara, dar vrem o soluţie diplomatică, în locul unui conflict militar" - a spus liderul de la Kiev. Pe fondul amplificării tensiunilor cu Rusia, cancelarul german, Olaf Scholz,, a lansat un avertisment urgent împotriva unui atac asupra Ucrainei și a făcut apel la continuarea negocierilor. Războiul amenință din nou Europa, iar riscul nu a fost evitat câtuși de puțin, a spus Scholz. Situația actuală necesită "cât mai multă diplomație, dar fără să fim naivi". 

În continuare, NATO nu are niciun indiciu credibil privind o retragere a forțelor rusești din zona de frontieră cu Ucraina, a declarat şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, prezent la reuniune. 'În pofida afirmațiilor Moscovei, nu am văzut până acum niciun semn de retragere și de dezamorsare a situației. Dimpotrivă, consolidarea rusească merge mai departe', a avertizat oficialul NATO.


Etichete (ii)ucrainarusiaseparatisti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live