Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

22 Septembrie 2022
Vizualizari: 184
Comentează add

Rusia a eliberat 205 ucraineni și 10 cetățeni străini, în cel mai mare schimb de prizonieri cu Ucraina de la începutul conflictului.

Ucraina: Luptele continuă pe fronturile de est și din sud

alex-buzica

Harta lupte în Ucraina. Foto: /twitter.com/TheStudyofWar

Rusia a eliberat 205 ucraineni și 10 cetățeni străini, în cel mai mare schimb de prizonieri cu Ucraina de la începutul conflictului.

Moscova l-a recuperat în schimb pe Viktor Medvedciuk, liderul unui partid politic pro-rus, scos în afara legii, împreună cu alții 55 de prizonieri.

Potrivit oficialităților de la Kiev, 188 de eroi care au apărat uzina Azovstal din Mariupol se întorc acasă, iar printre străinii eliberați sunt doi americani și cinci britanici.

În acest timp, potrivit trimișilor noștri, luptele continuă în Ucraina, pe fronturile de est și din sud. Alex Buzică, relatează.

La Kupiansk, în nord-est, un copil de 13 și patru adulți au fost răniți într-un bombardament rusesc. Tot în proximitate, în satul Strilecea, o femeie a fost rănită după ce o rachetă a lovit casa în care locuia.

Și în regiunea Sumî, miercuri seară, militarii ruși au lansat muniție de mortier ghidată spre satele Volfine și Bilopillia. Au fost distruse trei case, dintre care una a ars complet. Din fericire, aici nu au fost victime.

În total, pe tot parcursul zilei de miercuri, armata rusă a atacat peste 30 de ținte ucrainene, civile și militare.

La rândul său, armata ucraineană, așa cum se arată într-un raport publicat de ministerul apărării, a țintit poziții inamice și a distrus în total 32 de ținte rusești și depozite de armamente aflate în estul țării. În ajutorul soldaților de la sol a intervenit și aviația militară ucraineană.

În sudul țării, la Herson, forțele armate ale Ucrainei au eliminat 16 soldați ruși, au doborât două drone și au distrus patru vehicule blindate rusești.

Și la Odesa, în jurul orei trei dimineața, sirenele antiaeriene au început să sune după mai bine de patru zile de liniște. „Din fericire, nicio rachetă nu a fost lansată spre oraș, iar alerta a fost ridicată după aproximativ 10 minute”, a declarat purtătorul de cuvânt al administrației militare din Odesa, Serghei Bratciuk. Tot acesta le-a cerut oamenilor să fie precauți.


Etichete ucrainalupterusiainvazieprizonierikievkupianskazovstalhrtdpnmedvedciuk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live