Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Ianuarie 2020
Vizualizari: 308
Comentează add

Rada Supremă a refuzat să îşi mai trimită delegaţia la sesiunea de toamnă a APCE din 2019, în semn de protest faţă de restabilire completă a drepturilor delegaţiei Rusiei.

Ucraina își reia activitatea în cadrul A. P. a Consiliului Europei

sergiu-stet

  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei                Foto: Arhivă.

Parlamentul Ucrainei a hotărât reluarea activităţii delegaţiei ucrainene în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

TASS transmite că o hotărâre în acest sens a fost adoptată joi, 16 ianuarie, în urma votului organizat în şedinţa parlamentară.

"Pentru" reluarea activităţii Ucrainei în cadrul APCE au votat 348 de deputaţi, minimul necesar fiind de 226 de voturi. "Rada Supremă a hotărât reluarea activităţii delegaţiei noastre în cadrul APCE. Vom merge la Strasburg să luptăm pentru Ucraina", a declarat şeful delegaţiei permanente a Radei în cadrul Adunării, Yelyzaveta Yasko.

Amintim că Rada Supremă a refuzat să îşi mai trimită delegaţia la sesiunea de toamnă a APCE din 2019, în semn de protest faţă de luarea de către organizaţie, în vara anului trecut, a deciziei de restabilire completă a drepturilor delegaţiei Rusiei.

Delegaţiei ruse i-au fost retrase drepturile de a vota, de a participa la misiunile de observare şi de a face parte din componenţa organelor de conducere în luna aprilie 2014, din cauza evenimentelor din Ucraina şi a unirii Crimeii cu Rusia.


Etichete Rada Supremă a UcraineiYelyzaveta YaskoAPCE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live