Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

15 August 2022
Vizualizari: 293
Comentează add

Încă şase nave au primit permisiunea de a transporta cereale şi alte produse ucrainene prin coridorul umanitar din Marea Neagră.

Ucraina: Încă șase nave cu cereale au permisiunea de a traversa M. Neagră

mario-balint

  Foto arhivă : Ioan Suciu.

Încă şase nave au primit permisiunea de a transporta cereale şi alte produse ucrainene prin coridorul umanitar din Marea Neagră.

Două dintre vasele de transport sunt încărcate deja înr-un port din regiunea Odesa.

Celelalte sunt pe cale să fie inspectate, conform procedurilor convenite de Ucraina şi Rusia cu medierea Turciei şi a Naţiunilor Unite. Relatează trimisul special RRA, Mario Balint:


Reporter: La această oră, două nave comerciale care au intrat aseară în portul Ciornomorsk din regiunea Odesa se află la danele de încărcare.

Portcerealierul Sara va încărca 8.000 de tone de porumb, iar nava EFE aproximativ 7.500 de tone de petrol.

În acest fel, Ucraina își respectă contractele comerciale chiar și în timp de război, spune reprezentantul administrației militare a regiunii Odesa, Serghei Bratciuc.


Serghei Bratciuc: Sunt garanții de securitate și noi sperăm că aceste garanții vor fi respectate. Am speranța că acest coridor va funcționa și va fi securizat în continuare. Noi încercăm să respectăm toate obligațiile internaționale pe care le are Ucraina. Noi suntem pregătiți chiar și în timp de război.


Reporter: De la intrarea în vigoare a coridorului cerealelor, 16 nave au părăsit porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Aproape jumătate de milion de tone de produse agricole ucrainene au fost transportate deja în şapte țări din Europa, Asia și Africa.


Etichete navecerealemarea neagraucrainaodesa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live