Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Februarie 2018
Vizualizari: 1081
Comentează add

Preşedintele Petro Poroşenko şi soţia sa au aprins o lumânare la Monumentul Crucii din centrul Kievului amplasat pe strada unde au fost ucişi protestatarii în 20 februarie 2014.

Ucraina îi comemorează azi pe cei ucişi în timpul Euromaidanului

sergiu-stet

Monumentul Crucii din Kiev, Ucraina.     Foto: facebook.com/petroporoshenko/photos.

Ucraina marchează marţi, 20 februarie, patru ani de la tragicele evenimente din 20 februarie 2014, când aproape 100 de protestatari pro-europeni au fost ucişi, în Piaţa Independenţei din Kiev, în timpul manifestaţiilor împotriva regimului condus de Viktor Ianukovici, care a decis atunci să suspende apropierea ţării de Uniunea Europeană.

Ukrainska Pravda citată de Rador scrie că evenimentele comemorative din Kiev au început la ora 11, cu un serviciu religios la Catedrala Sfântul Mihail, la care participă şi familiile celor ucişi în 2014. La ora 13, o slujbă de pomenire a avut loc şi la Monumentul Crucii din centrul Kievului, amplasat pe strada unde au fost ucişi protestatarii.

Marţi dimineaţă, preşedintele Petro Poroşenko şi soţia sa au mers la acest monument şi au aprins o lumânare în memoria ucrainenilor împuşcaţi de regimul lui Ianukovici.

Şeful statului a postat şi un mesaj pe Facebook, în care a subliniat că cei ucişi în 2014 sunt "îngerii păzitori ai Ucrainei". "Ei au dat cel mai important lucru pe care l-au avut - viaţa lor - pentru ca noi să avem un destin mai bun. Ei au devenit pentru totdeauna un punct de referinţă pentru generaţiile viitoare de ucraineni liberi" - a remarcat Petro Poroşenko, adăugând că "eroii nu mor niciodată".

 

Etichete Viktor IanukoviciCatedrala Sfântul MihailMonumentul CruciiKievEuromaidanPetro PoroşenkoUniunea Europeanăasociere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live