Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Mai 2020
Vizualizari: 757
Comentează add

Ucraina ia în calcul 12 scenarii pentru recuperarea teritoriilor

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Revenirea zonelor ocupate din regiunile est-ucrainene Doneţk și Luhansk sub controlul oficial al Kievului ar putea începe în cursul acestui an, afirmă vicepremierul ucrainean Oleksi Reznikov.

Potrivit demnitarului, "este posibil ca această prognoză să nu fie exactă, depinde foarte mult de Federația Rusă, de poziția Ucrainei, precum și de factori economici, politici și geopolitici".

"Și, în funcție de acest lucru, ne pregătim pentru o evoluţie diferită a evenimentelor: pe termen scurt, pe termen mediu, pe termen lung. În acest moment, îmi vin în minte aproximativ 12 scenarii, de la foarte negativ la foarte pozitiv", a subliniat viceprim-ministrul ucrainean.

Totodată, Reznikov a admis că reintegrarea zonelor ocupate ale Donbasului va fi un proces de durată. "Trebuie să înțelegem că vorbim de zeci de ani de reconstruire a infrastructurii distruse, de schimbarea generațiilor de oameni care astăzi sunt infectați cu propagandă, de zeci de ani de acceptare reciprocă. În aceşti şase ani a avut loc o schimbare ideologică, o spălare a creierului", a explicat Reznikov.


Etichete UcrainaseparatistDonbasLuhanskDonețk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live