Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

22 Septembrie 2022
Vizualizari: 211
Comentează add

Trupele ruse au atacat peste noapte orașul Nikolaev și comunitățile din regiune cu rachete S-300.

Ucraina: Forţele ruse au atacat cu rachete orașul Nikolaev

mario-balint

  Arhivă foto: Alex Buzică.

Trupele ruse au atacat peste noapte orașul Nikolaev și comunitățile din regiune cu rachete S-300.

Potrivit autorităților locale, au fost avariate case, o conductă de gaz și o alimentare cu apă. Trimisul RRA în sudul Ucrainei, Mario Balint relatează:


Reporter: Forțele de ocupație ruse au confiscat camioane-cisternă de lapte în comunitățile teritoriale din regiunea Nikolaev și le folosesc pentru a livra în secret combustibil în zona de război, a informat Comandamentul Operațional Sud în această dimineață.

Potrivit militarilor, inamicul continuă să-și concentreze eforturile pe încercările de a organiza apărarea și de a menține teritoriile capturate în sud, acolo unde de mâine va fi organizat un referendum pentru alipirea la Federația Rusă.

Deși într-un ritm mai redus decât în urmă cu şase luni, la centrele de recrutare din regiunea Odesa continuă să sosească voluntari bărbați şi femei pentru a se înrola în Forțele de Apărare Teritorială. Am stat de vorbă la Odesa cu un comandant al unui centru de recrutare al Forțelor de Apărare Teritorială, Oleg Damianov:


Oleg Damianov: Conform ordinelor președintelui Republicii Ucraina, Volodimir Zelenski, s-au constituit trupele de apărare teritorială. Suntem cu toții pregătiți să ne apărăm pământurile noastre, familiile noastre, viața noastră. Avem mulți voluntari care, chiar dacă nu se află în cazemate cu mâna pe armă, informează populația, liniștesc într-un fel situația. Asta este foarte bine. Dau curaj celor mai vulnerabili. Unii au făcut armata, alții nu, cu toții sunt echipați, înarmați și instruiţi, gata să ne apărăm țara de invadatori.


Reporter: La Nikolaev, zilele acestea forțele de apărare teritoriale locale au primit patru autoturisme de teren foarte puternice, donație din partea unui grup de oameni de afaceri. Administratorul militar al regiunii, Vitali Kim, ne-a declarat că cele patru automobile de teren vor fi utilizate pentru patrule și recunoașteri în teritoriul controlat de forțele ucrainiene.


Etichete ucrainarusiainvazienikolaev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live