Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

20 Aprilie 2019
Vizualizari: 467
Comentează add

În Ucraina a avut loc singura dezbatere dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ţării.

Ucraina: Dezbatere electorală finală pe stadion

mira-gombos

Ukraininan President and presidential candidate Petro Porosheko and his rival, comedian Volodymyr Zelensky debate at Kiev's Olympic Stadium on on April 19, 2019.  Genya SAVILOV / AFP

În Ucraina a avut loc, aseară, singura dezbatere dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ţării.

Actualul şef al statului, Petro Poroşenko, şi actorul de comedie, Volodimir Zelenski, s-au întâlnit pe cel mai mare stadion ucrainean, Arena Olimpică din Kiev, cu doar două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale. 

Cum se face că Ucraina, una dintre cele mai sărace țări, este condusă de cel mai bogat preşedinte din istoria sa, l-a întrebat Volodimir Zelenski, un actor de 41 de ani, novice în politică, pe dversarul său din alegeri, actualul șef al statului, Petro Poroşenko, în vârstă de 53 de ani și cu o avere făcută în industria ciocolatei.

Ne confruntăm cu numeroase provocări, iar țara are nevoie de un preşedinte curajos, cu experiență internațională, a fost replica lui Poroşenko.

El are însă de recuperat o diferență considerabilă în preferințele electoratului, în condițiile în care Zelenski este creditat cu peste 70% din intențiile de vor, potrivit celor mai recente sondaje de opinie.

Ales preşedinte în 2014, după protestele pro-europene din iarna 2013-2014, Petro Poroşenko s-a confruntat pe timpul mandatului său cu începerea conflictului din estul Ucrainei și cu pierderea Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia. A pierdut însă încrederea oamenilor din cauza slabelor rezultate în lupta împotriva corupției.


Etichete alegeriucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live