Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu, Bruxelles

22 Iulie 2014
Vizualizari: 1278
Comentează add

Miniştrii de externe din ţările Uniunii Europene discută, la Bruxelles, cu omologii lor din statele Parteneriatului Estic, despre stadiul acestui proiect de cooperare.

Ucraina "are nevoie de solidaritatea Uniunii Europene"

sorin-croitorescu-bruxelles

Ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin. Foto: Wikipedia.org

Miniştrii de externe din ţările Uniunii Europene discută, la Bruxelles, cu omologii lor din statele Parteneriatului Estic, despre stadiul acestui proiect de cooperare iniţiat de forul comunitar, la o lună de la semnarea Acordurilor de asociere şi comerţ liber aprofundat cu Republica Moldova, Ucraina şi Georgia.

Ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a declarat, înainte de reuniune, că ţara sa are nevoie de solidaritatea Uniunii Europene.

"Avem nevoie ca UE să vorbească pe o singură voce, avem nevoie nu doar de declaraţii ferme, dar şi de acţiuni concrete din partea ei. Am discutat deja cu aproape toţi omologii mei din ţările comunitare în ultimele zile şi am văzut şi simţit solidaritatea şi semne clare de sprijin.

"Am ocazia acum să vorbesc cu toţi în cadrul Consiliului de Afaceri Externe şi am speranţe mari că vor anunţa decizii clare astăzi, care să confirme sprijinul şi solidaritatea faţă de Ucraina", a declarat Pavlo Klimkin.

Din Parteneriatul Estic mai fac parte Armenia, Azerbaidjan şi Belarus.

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au discutat, în prima parte a zilei, despre posibilitatea de a impune noi sancţiuni la adresa Rusiei, dupa ce Consiliul European le-a cerut să analizeze baza legală pentru întărirea sancţiunilor.


Etichete UcrainaUniunea EuropeanăParteneriatul esticstadiuproiectfor comunitarRepublica MoldovaGeorgiaPavlo Klimkinminiştrii de externeArmeniaAzerbaidjanBelarus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live