Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Noiembrie 2018
Vizualizari: 760
Comentează add

"Am cerut ca Bundestagul să adopte o decizie de recunoaștere a Holodomorului drept genocid împotriva poporului ucrainean", a scris pe Twitter președintele Radei Supreme de la Kiev.

Ucraina ar vrea ca Gemania să recunoască Marea Foamete drept genocid

sergiu-stet

  Ucrainenii au aprins lumânări şi au depus flori la memorialul închinat Marii Foamete din anii '30. Foto: captură youtube.com/RT.

Președintele Radei Supreme de la Kiev, Andri Parubi, a făcut apel la Germania să recunoască Holodomorul (Marea Foamete) care a avut loc în Ucraina în 1932-1933 drept genocid împotriva poporului ucrainean, scrie Ukrainska Pravda.

"În timpul unei întâlnirii pe care am avut-o la Parlament cu doamna cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, am cerut sprijin pentru inițiativa ucraineană şi anume ca Bundestagul să adopte o decizie de recunoaștere a Holodomorului drept genocid împotriva poporului ucrainean", a scris Parubi pe Twitter.

Angela Merkel s-a aflat joi, 1 noiembrie, într-o vizită la Kiev, unde a avut întâlniri cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, cu premierul Volodimir Groisman, cu președintele Radei Supreme, Andri Parubi, cu liderii grupurilor parlamentare, precum și cu studenții Universității Naţionale "Taras Șevcenko".


Etichete HolodomorAndri ParubiTwitterRada SupremăAngela MerkelKievUcrainaVolodimir GroismanTaras Șevcenkogenocid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live