Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 Martie 2017
Vizualizari: 817
Comentează add

Prim-adjunctul comandantului Forţelor Navale Ucrainene a declarat că s-a ajuns în etapa finală a negocierilor privind obţinerea de nave de patrulare de tip Island.

Ucraina ar putea primi nave de patrulare din SUA

sergiu-stet

Navă de patrulare din clasa Island.          Foto: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9502411.

Prim-adjunctul comandantului Forţelor Navale Ucrainene, Andri Tarasov, a anunţat că Ucraina a intrat în etapa finală a negocierilor pentru obţinerea unor nave de război utilizate anterior de către ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Acesta consideră că există perspective clare ca partea ucraineană să primească de la alte ţări ''nave utilizate anterior, dar care au termenul de folosire expirat sau au fost înlocuite cu alte nave cu potenţial mai mare''. "Demersurile în acest sens sunt destul de eficiente şi există unele rezultate. Nu voi dezvălui nuanţele, însă voi menţiona doar că am ajuns în etapa finală a negocierilor privind obţinerea de nave de patrulare de tip Islands din Statele Unite ale Americii" - a explicat Tarasov.

Oficialul ucrainean, citat de RADOR, a dat asigurări că aceste nave sunt complet gata de luptă. "Este bine ca oamenii să înţeleagă corect: aceasta nu sunt nave second-hand. Navele primite din ţările NATO au fost ţinute în condiţii care să permită ca toate capacităţile lor de luptă să rămână neschimbate'' - a precizat Tarasov.


Etichete Andri TarasovIslandsnavemarinăMarea Neagrămilitar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live