Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Martie 2017
Vizualizari: 807
Comentează add

Serviciul de Securitate al Ucrainei a pregătit deja o decizie care i-ar interzice cântăreţei să intre pe teritoriul ucrainean pentru că a vizitat Crimeea şi a criticat Kievul.

Ucraina ar putea interzice reprezentantei Rusiei participarea la Eurovizion

sergiu-stet

 Iulia Samoilova         Foto: captura Youtube.com.

Kievul i-ar putea interzice reprezentantei Rusiei la Eurovision 2017, Iulia Samoilova, să intre pe teritoriul statului ucrainean, după ce solista a vizitat Crimeea, traversând ilegal frontiera ruso-ucraineană şi exprimându-şi public sprijinul faţă de anexarea peninsulei ucrainene de către Federaţia Rusă.

Potrivit agenţiei Interfax citată de Rador, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a pregătit deja o decizie care i-ar interzice cântăreţei să intre pe teritoriul ucrainean, elaborarea documentului fiind confirmată recent de către şeful SBU, Vasili Hriţak.

"Decizia privind interdicţia de intrare în Ucraina este încă în curs, dar recunosc că documentul respectiv este pregătit" - a declarat Hriţak, într-un dialog cu jurnaliştii de la Kiev.

"Vreau să subliniez că poziţia mea ca şef al Serviciului de Securitate este următoarea: legea trebuie să fie una pentru toţi. Aceasta (Iulia Samoilova, n.red) nu doar că a vizitat Crimeea, dar a lăsat urme pe reţelele sociale, în care s-a referit la Ucraina, la conducerea ţării, care a ales integrarea euro-atlantică. Astfel, poziţia mea este clară: cred că aceasta nu ar trebui să vină în Ucraina" - a mai declarat şeful SBU.

Reprezentanta Rusiei la concursul Eurovision 2017, care va avea loc la Kiev, este Iulia Samoilova, o cântăreaţă în vârstă de 27 de ani care se deplasează într-un scaun cu rotile.


Etichete Iulia SamoilovaCrimeeaVasili HriţaksecuritategraniţăanexareMoscovaconcurs

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live