Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

14 Aprilie 2014
Vizualizari: 1243
Comentează add

Adjunctul ministrului interimar de externe al Ucrainei spune că situaţia este tensionată în estul şi sudul ţării şi nu exclude posibilitatea închiderii graniţei cu Rusia.

Ucraina "ar putea închide graniţa cu Rusia"

Foto: captură youtube.com

Manifestanţii proruşi din estul Ucrainei ignoră ultimatumul dat de autorităţile de la Kiev şi cer ajutorul preşedintelui Vladimir Putin pentru a-i apăra.

Ei continuă să ocupe clădirile guvernamentale din mai multe oraşe, sfidând termenul limită până la care ar fi trebuit să se retragă, pentru a nu se confrunta cu forţele de securitate ucrainene.

Autorităţile de la Kiev nu exclud posibilitatea de a închide graniţa cu Rusia.

Adjunctul ministrului interimar de externe al Ucrainei, Daniil Lubvinski, admite că situaţia este tensionată în estul şi sudul Ucrainei şi avansează posibilitatea de a fi folosite şi alte instrumente, inclusiv diplomatice, pentru depăşirea crizei, după ce ultimatumul dat separatiştilor proruşi a expirat la 9:00 dimineaţa.

Pe de altă parte, oficialul ucrainean nu exclude posibilitatea ca graniţa cu Rusia să fie închisă complet - scrie Itar Tass.

Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov a cerut ONU să susţină "operaţiunea antiteroristă din estul" Ucrainei, dar nu este clar în ce fel.

Dosare penale deschise de Ucraina

Pe parcursul zilei, separatiştii proruşi au arborat steagul Rusiei pe mai multe cladiri guvernamentale din est, după ce au dat foc la birouri şi au spart geamurile cu pietre.

Ultima clădire ocupată în această după amiază este comisariatul din Gorlivka, provincia Doneţk, unde forţele de ordine au cedat în faţa manifestanţilor - scrie France Presse.

Autorităţile ucrainene au deschis 183 de cauze penale în legătură cu ocuparea sediilor unor organisme guvernamentale de către activişti proruşi şi se vor afla nu numai autorii acestor infracţiuni, ci şi funcţionarii publici şi persoanele din rândul forţelor de ordine care, prin atitudinea lor, i-au ajutat pe separatişti - spun procurorii, citaţi de agenţiile locale.

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko s-a pronunţat astăzi pentru rezolvarea crizei din sud-estul Ucrainei prin intermediul negocierilor, respingând varianta unei operaţiuni în forţă pentru detensionarea situaţiei.

O reuniune cvadripartită dintre Rusia, Ucraina, SUA şi UE este stabilită pentru 17 aprilie, la Geneva.


Etichete UcrainaKievRusiaDaniil LubvinskiOleksandr Turcinov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live