Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

14 Noiembrie 2014
Vizualizari: 971
Comentează add

Problemele de securitate vor tinde să eclipseze agenda prestabilită a Summitul G20, care urma să se concentreze pe economie.

Ucraina ar putea deveni subiectul central a Summitului G20

luminita-apostol

Reuniune G20. Foto: Arhivă/captură youtube.com  

Situaţia din Ucraina ar putea deveni subiectul central al Summitului G20, al celor mai industrializate ţări, care va începe mâine în Australia, unde liderii occidentali se vor întâlni cu preşedintele Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Tensiunile au crescut, după ce ieri observatorii OSCE au raportat că noi efective militare ruseşti au pătruns în estul Ucrainei în ajutorul separatiştilor, iar premierul britanic a avertizat Moscova că aceste acţiuni ar putea atrage sancţiuni suplimentare din partea europenilor şi a americanilor.

Astfel, problemele de securitate vor tinde să eclipseze agenda prestabilită a Summitul G20, care urma să se concentreze pe economie, în condiţiile în care Fondul Monetar Internaţional atrage atenţia că relansare este încă fragilă şi inegală la nivel mondial.

Uniunea Europeană va fi reprezentată de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi de cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Şi ambii susţin aprobarea unui plan de creştere a economiei mondiale, care să ducă implicit la crearea de locuri de muncă.

Acesta este şi obiectivul preşedinţiei australiene a grupului G 20, care a declarat, că un asemenea angajament al liderilor lumii va ajuta milioane de oameni de pe glob să iasă din sărăcia care trăiesc în prezent.

Marile bănci de dezvoltare ale lumii au salutat iniţiativa ţărilor G 20, care au decis o mie de măsuri pentru investiţii şi dezvoltare accelerată a infrastructurii, măsuri care să le ajute să-şi mărească Produsul Intern Brut cu 2 % în următorii 5 ani, iar respectivele organizaţii financiare se angajează să contribuie la acest efort al ţărilor din grupul G 20, însă directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a atras atenţia, că obiectivul de creştere cu 2% a Prodului Intern Brut nu va fi suficient ţărilor din grupul G 20 pentru a crea locurile de muncă ce le sunt necesare.

Alte teme mari de discuţii ale liderilor G 20 sunt: lupta împotriva evaziunii fiscale, dezvoltarea, lupta împotriva corupţiei şi chestiunile eneregetice.


Etichete Summitul G20UcrainaeconomieFMIHerman Van RompuyJean-Claude Juncker

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live