Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Ianuarie 2020
Vizualizari: 254
Comentează add

În cazul adoptării legii, reţeaua Facebook, motorul de căutare Google, Microsoft și ale companii similare li se va cere să plătească o taxa de 20 % pe "valoarea adăugată"

Ucraina ar putea adopta o lege pentru taxarea Facebook și Google

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

În Rada Supremă de la Kiev a fost înregistrat un proiect de lege privind noi norme fiscale pentru companiile străine, care furnizează în Ucraina servicii în sfera informaţională, transmite agenția TASS.

În cazul adoptării documentului, deţinătorilor reţelei de socializare Facebook, al motorului de căutare Google, al producătorului de software Microsoft și ai companii similare li se va solicita plata unei taxe pe valoare adăugată în procent de 20%.

"Scopul acestui proiect de lege este creșterea veniturilor bugetului de stat din taxa pe valoare adăugată prin atragerea la plata acesteia a nerezidenților, care furnizează persoanelor fizice servicii electronice cu punct de livrare situat pe teritoriul vamal al Ucrainei", se menţionează în nota explicativă anexată propunerii legislative.

Autorul acestuia este deputatul din partea fracțiunii partidului "Slujitorul Poporului", președintele Comitetului Radei pentru finanțe, impozite și politici vamale, Daniil Ghetmanțev.


Etichete Daniil GhetmanțevSlujitorul Poporului,FacebookGoogleGAFAMicrosoft

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live