Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski - corespondentul Radio România Actualităţi la Kiev

4 Decembrie 2013
Vizualizari: 956
Comentează add

Premierul de la Kiev a condus prima şedinţă de guvern de la începutul demonstraţiilor şi a anunţat că vor fi trimise delegaţii la Bruxelles şi Moscova pentru negocieri.

Ucraina anunţă că trimite delegaţii la Bruxelles şi Moscova

alexandru-beleavski---corespondentul-radio-romania-actualitati-la-kiev

Ample manifestanţii pro-europene la Kiev. Foto: captură youtube.com.

În Ucraina continuă protestele proeuropene, după ce şi aseară pe străzile capitalei Kiev şi ale altor mari oraşe au ieşit zeci de mii de oameni.

Aproximativ 100 de manifestanţi au încercat dimineaţă să blocheze sediul guvernului, însă nu au putut trece de cordoanele forţelor de ordine.

Manifestanţii cer zilnic demisia preşedintelui şi a guvernului pentru că au refuzat să semneze Acordul de Asociere a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Prim-ministrul Mikola Azarov, care a condus prima şedinţă de guvern de la începutul demonstraţiilor, a făcut apel la opoziţie să oprească ceea ce el a numit "escaladarea tensiunilor politice".

El a amintit că executivul a primit ieri un vot de încredere în parlament, fapt ce trebuie acceptat atât de opoziţie, cât şi de partenerii externi ai Ucrainei.

Premierul a anunţat pentru astăzi trimiterea a două delegaţii la Bruxelles şi Moscova pentru noi negocieri.

Între timp, la Kiev, oamenii au ieşit din nou în stradă.

"Aştept demisia miniştrilor, a preşedintelui, apoi alegeri anticipate. Vrem ca şi la noi totul să fie ca în ţările normale, civilizate. Noi trăim nu departe de Polonia şi vedem cum acolo se face totul pentru oameni: drumuri, spitale, învăţământul, grădiniţele, tot de ce au nevoie oamenii. La noi nu există nimic. Pentru orice trebuie să plăteşti, să dai şpagă.

"Aşteptăm ca guvernul să-şi dea demisia. A adus oamenii la o stare de mare nemulţumire. Doamne fereşte să se ajungă la o explozie populară. Trebuie ca toţi să se adune şi să discute toate problemele. Nu ştiu ce se întâmplă acolo, la politicienii care se află sus, pentru că la ei totul depinde de bani. Dar toţi, şi politicienii, şi cei din piaţă, trebuie şi pot să facă ceva. Eu sunt pentru integrare europeană şi vreau ca naţiunea noastră să intre în UE", spune un protestatar.


Etichete KievUcrainaprotesteMikola AzarovUERusiaBruxellesMoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live