Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

11 Iulie 2014
Vizualizari: 1056
Comentează add

Forţele ucrainiene au pierdut 23 de oameni în luptele care au avut loc în estul ţării, dintre care 19 au fost ucişi în urma unui atac cu rachete produs în regiunea Lugansk.

Ucraina a pierdut 23 de militari în luptele din estul ţării

alexandru-beleavski-moscova

Miliţii pro-ruse. Foto: captură youtube.

Forţele ucrainiene au pierdut 23 de oameni în luptele care au avut loc astăzi în estul ţării, dintre care 19 au fost ucişi în urma unui atac cu rachete Grad, produs în regiunea Lugansk. 

Anterior, un consilier al ministrului de interne de la Kiev a declarat că în atac ar fi fost ucişi 30 de militari ucrainieni. 

Pe de altă parte, un fost şef al KGB-ului transnistrean a fost numit vicepremier al autoproclamatei republici populare Doneţk.   

Generalul Vladimir Antiufeev, cunoscut şi ca Vadim Şevţov, fost şef al Securităţii Transnistrene în perioada 1992-2012, a fost numit prim-vicepremier pe probleme de securitate al aşa-numitei Republicii Populare Doneţk. 

În sarcina sa intră coordonarea activităţii organelor de securitate, internelor, justiţiei şi vămilor. 

Conflicte între liderii separatişti militari şi civili

După cum sublinia astăzi într-un comentariu Agenţia RIA Novosti, numirea lui Antiufeev urmăreşte stabilizarea situaţiei în cadrul conducerii Republicii Doneţk, unde, pe fondul insucceselor militare, au apărut conflicte între liderii separatişti militari şi civili, în scandal fiind implicat pe post de acuzator al acestora un cunoscut politolog şi activist rus pro-Kremlin, Serghei Kurghinian. 

În opinia lui Modest Kolerov, care o perioadă a girat din partea Kremlinului relaţiile cu Transnistria, numirea în poziţia a treia în ierarhia de la Doneţk a celui care a creat de la zero Ministerul Securităţii de la Tiraspol reprezintă un act extrem de relevant pentru profesionişti, ea demonstrând că "lupta continuă şi devine şi mai responsabilă, dar şi neglijarea până în prezent a problemelor securităţii". 

Potrivit "RIA Novosti", Kolerov consideră că "Rusia pierde Transnistria, dar speră în supravieţuirea Republicii Populare Doneţk".


Etichete Ucrainaseparatişti pro-ruşimilitarimorţiTransnistriaDoneţkGeneralul Vladimir AntiufeevVadim ŞevţovKGB

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live