Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 August 2022
Vizualizari: 246
Comentează add

Ucraina a lovit două poduri cheie peste râul Nipru și baze ale forțelor ruse din orașul Melitopol cu bateriile de rachete Himars.

Ucraina a lovit două poduri cheie peste râul Nipru

florin-lepadatu

   Foto: Sergei SUPINSKY / AFP

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Ucraina a anunțat că a lovit două poduri cheie peste râul Nipru și baze ale forțelor ruse din orașul Melitopol în sudul Ucrainei cu bateriile de rachete Himars.

În urma bombardării podurilor, forțele ruse aflate la vest de Nipru ar fi fost izolate.

Armata ucraineană a organizat mai multe contraatacuri în sud în ultima perioadă și ar pregăti și o ofensivă în zonă, însă Rusia a început să-și întărească pozițiile și pare să pregătească propria sa ofensivă într-o secțiune a frontului care i-ar permite să amenințe Nikolaevul și, ulterior, Odesa, transmite trimisul RRA în regiune Mario Balint, care a stat de vorbă cu reprezentantul administrației militare a Odesei, Serghei Bratciuk.


Serghei Bratciuk: ”Riscul atacurilor cu rachete rămâne permanent, cuvântul permanent însemnând că noi, în fiecare zi, suntem pregătiți să fim loviți de inamicii noștri și chiar se întâmplă. Ei încearcă să distrugă infrastructura critică, încearcă să lovească ținte civile pentru a pune presiune asupra populației, pentru a crea panică în rândul civililor, ca mai apoi populația să pună presiune pe autorități. Se dovedește că nu reușesc. Mai folosesc și alte mijloace la fel de letale. Un astfel de mijloc este și fake news-ul pe care noi încercăm să-l descoperim și să îl contracarăm, să aducem dovezi că aceste zvonuri sunt mincinoase. Noi trimitem zilnic ajutoare către Nikolaev care se află permanent sub tiruri de rachetă inamice. Referitor la o posibilă ofensivă terestră asupra Odesei, aceasta nu este posibilă acum pentru că întâi ruşii trebuie să cucerească Nikolaevul, ceea ce în acestmoment nu este posibil, Nikolaevul fiind o fortăreață foarte bine păzită și apărată și chiar se vede că acolo forțele armatei ale Ucrainei recuperează teritorii înaintând spre Herson. Mai este o problemă, declarațiile politice ale oficialilor ruși care spun că pregătesc o ofensivă majoră spre Odesa. Vreau să afirm că nimic nu este adevărat în aceaste afirmații.”


Etichete ucrainarazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live