Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Septembrie 2021
Vizualizari: 193
Comentează add

La Babi Iar, o râpa din Kiev, pe 29 şi 30 septembrie 1941 au fost ucişi de către nazişti mii de evrei, în unul dintre cele mai atroce masacre din din Al Doilea Război Mondial.

Ucraina a comemorat azi 80 de ani de la masacrul de la Babi Iar

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Ucraina a comemorat miercuri 80 de ani de la masacrul de la Babi Iar, râpa din Kiev unde pe 29 şi 30 septembrie 1941 au fost ucişi de către nazişti zeci de mii de evrei, într-unul dintre cele mai atroce masacre din perioada celui de-al doilea război mondial, relatează Reuters.
 
Conform BBC, aproape 44.000 de evrei - bărbaţi, femei şi copii - au fost duşi la Babin Iar, un cartier din capitala Kiev, sub pretextul relocării.
 
Ei au fost jefuiţi de bunuri, dezbrăcaţi, împuşcaţi şi îngropaţi. Unii dintre ei au reuşit să supravieţuiască şi încă sunt în viaţă. 
 
Masacrul a continuat în următorii doi ani, circa 150.000 de oameni în total fiind ucişi la Babi Iar, majoritatea evrei, dar şi ucraineni, ruşi, polonezi şi romi.
 
Şeful statului a luat parte la o ceremonie desfăşurată în tăcere lângă monumentul închinat victimelor, unde rude ale acestora, soldaţi şi copii au depus jerbe.
 
Reuters scrie că Volodimir Zelenski este primul preşedinte evreu al Ucrainei, deşi public nu îşi afişează religia. Cea mai mare parte din familia bunicului său a fost omorâtă în timpul războiului.
 
Săptămâna trecută, parlamentul ucrainean a adoptat o lege care defineşte antisemitismul şi stabileşte pedepse pentru discursul de ură împotriva evreilor.
 

Etichete Volodimir ZelenskiUcrainamasacruBabin IarKiev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live