Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

8 Mai 2022
Vizualizari: 448
Comentează add

Ucraina a cerut Israelului să anuleze ceremoniile de comemorare din 9 Mai când este „Ziua Victoriei” care marchează rolul Armatei Roșii în al Doilea Război Mondial.

Ucraina a cerut Israelului să anuleze ceremoniile de comemorare din 9 Mai

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Parlamentul Ucrainei în sesiune, mai 2022. Foto: president.gov.ua

Realizator: Ciprian Sasu - Ucraina a cerut Israelului să anuleze ceremoniile de comemorare din 9 Mai când este „Ziua Victoriei” care marchează rolul Armatei Roșii în al Doilea Război Mondial. Biroul premierului Naftali Bennett a respins solicitarea ucraineană, considerată de unii cel puțin nelalocul ei. Ministerul israelian pentru Integrare a declarat că ceremonia de la Muntele Herzl și toate celelalte evenimente vor avea loc așa cum era planificat pe 9 Mai, relatează corespondentul nostru Dragoș Ciocârlan.

Dragoș Ciocârlan: Premierul israelian Naftali Bennett a refuzat cererea Ucrainei de a anula sau devansa data ceremoniilor care marchează „Ziua Victoriei”, pe 9 Mai. Ziua Victoriei este cea mai importantă sărbătoare a Rusiei, care comemorează rolul Armatei Roșii în al Doilea Război Mondial. În Israel sunt organizate ceremonii pentru imigranții din Rusia și din fostele țări sovietice. Între aceștia sunt și veterani militari.

Marea Britanie, Statele Unite, Franța oragnizează ceremonii pe 8 Mai, când Germania s-a predat. În Israel ceremoniile pentru „Ziua Victoriei” au loc în fiecare an, la Ierusalim, la Cimitirul Național, de pe muntele Herzl. Atât ambsadorul Ucrainei, cât și președintele ucrainean i-au trimis lui Naftali Bennett mesaje prin care i-au cerut să organizeze evenimentul pe 8 mai sau să-l anuleze complet, potrivit televiziunii israeliene. Biroul premierului israelian a respins cererea Ucrainei. Israelul a condamnat Rusia pentru presupuse crime de război, acordă ajutor umanitar Ucrainei și a trimis material de protecție pentru echipele de salvare, căști și veste.


Etichete (ii)9 maiisraelarmata rosieucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live