Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA (PLANETA ALBASTRA) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Aprilie 2022
Vizualizari: 374
Comentează add

Autorităţile din Ucraina afirmă că pagubele provocate de război se îndreaptă spre 300 de miliarde de dolari.

Ucraina: 300 de miliarde de dolari, pagubele provocate de război

radiojurnal

   Cartierul industrial Primorski din vestul oraşului Mariupol, sub loviturile artileriei ruseşti, 12 martie 2022.     Foto: AFP / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

Autorităţile din Ucraina afirmă că pagubele provocate de război se îndreaptă spre 300 de miliarde de dolari. Banca Mondială anticipa recent că economia ucraineană aproape că se va înjumătăţi în acest an.

Trimisul RRA, Mario Balint, transmite că mai sunt totuşi mici afaceri care au supravieţuit şi chiar s-au dezvoltat în zonele ferite de bombardamente.

Reporter: Ministrul finanțelor de la Kiev, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina se află în cea mai proastă situație financiară. În luna martie, cheltuielile au depășit veniturile cu 2,7 miliarde de dolari, pentru aprilie deficitul prognozat fiind de până la 7 miliarde de dolari.

Distrugerile produse de lupte în Ucraina s-ar ridica la 270 de miliarde de dolari, iar în aprilie, Ucraina va trebui să achite o dobândă pentru datoria publică de 5,6 miliarde de dolari. Diferențele dintre regiuni sunt extrem de mari.

Dacă în estul Ucrainei, devastat de război, economia, practic, nu mai există, în regiunile din vestul țării, mica industrie locală și comerțul au crescut cu aproximativ 25% datorită refugiaților. Este cazul fabricii de pâine din Ismail, a doua ca mărime din regiunea Odesa, care de la sosirea refugiaților produce și vinde cu 15% mai mult decât înainte de război.

Doamna Polida este şef de producţie.
Polida: După cum puteţi observa, situaţia actuală este stabilă. Fabrica asigură cu pâine toate magazinele din regiune și din oraș, dar când am început războiul, noi am întâmpinat o lipsă de produse care ne ajutau să producem pâinea. Mai mult, era şi o problemă logistică, pentru că nu aveam transportul ingredientelor pe care le folosim pentru a produce produsele de panificație. Era o panică foarte mare, dar astăzi situația este stabilă. Ne-am aprovizionat cu toate cele necesare şi funcţionăm normal. Mai mult, noi nu am mărit preţurile. Luând în considerare că în oraș au venit refugiați din Doneţk, din Mariupol, din Nikolaiev, din Harkov și noi, inclusiv, ajutăm populația și forțele de apărare teritorială. Avem aproximativ 40 de magazine de desfacere în toată regiunea Odesa și regiunea Reni, dar şi la Chilia, Bolgrad şi satele din apropiere de Ismail.

 


Etichete ucrainapaguberazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live