Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 August 2022
Vizualizari: 143
Comentează add

Blocarea este o încercare de a "închide gura Rusiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Twitter blochează temporar contul Ministerului rus de Externe în engleză

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Twitter a blocat contul oficial al Ministerului rus de Externe în limba engleză începând cu 5 august pentru o perioadă de șapte zile, aceasta fiind o încercare de a "închide gura Rusiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
 
"În noaptea spre 5 august, administrația platformei Twitter a blocat pentru șapte zile contul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei în limba engleză. Motivul îl constituie publicarea unor fragmente dintr-o conferinţă de presă a şefului trupelor de apărare chimică, biologică şi împotriva radiaţiilor din cadrul Forţelor Armate ale Rusiei, general-locotenent Igor Kirillov, despre activitățile biologice militare ale SUA", a declarat Zaharova pe canalul său Telegram.
 
"Această reacţie atât de puternică a fost provocată de postarea noastră cu un citat al Ministerului rus al Apărării despre posibilitatea ca Agenția pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID) să fi fost implicată în apariția unui nou coronavirus. Este îndoielnic faptul că Twitter are suficientă competență pentru a pune la îndoială concluziile Ministerului Apărării, care sunt bazate pe lucrul cu documente și informaţii proaspete. Este vizibilă încercarea stângace de a ne închide gura", a spus diplomatul rus.
 
Maria Zaharova a subliniat că acest tip de sancțiuni sunt aplicate împotriva Rusiei pentru prima dată. "S-a întâmplat să se blocheze tweet-uri personale, dar să închidă, chiar și pentru o săptămână, contul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al uneia dintre principalele țări din lume - asta depăşeşte limita binelui și a răului", a adăugat ea. 

Etichete Maria ZaharovaTwitterRusiapropagandă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live