Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 05 EXCELENTA LA EA ACASA Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Februarie 2016
Vizualizari: 1043
Comentează add

Situaţia de la TVR nu s-ar rezolva prin separarea funcţiilor de preşedinte al CA de aceea de director general, consideră șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

TVR se poate redresa "doar printr-un efort comun Guvern-Parlament"

radiojurnal

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Foto: tariceanu.ro. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte al ALDE, apreciază că actuala situaţie de la Televiziunea Română nu se rezolvă prin separarea funcţiilor de director general şi de preşedinte al consiliului de administraţie (CA) şi consideră că TVR se poate redresa doar printr-un efort comun al Guvernului şi al Parlamentului.

Călin Popescu Tăriceanu crede că Radio România a avut o evoluţie total diferită de cea a TVR, deşi funcţionează în baza aceleaşi legi şi cu aceeaşi structură de organizare.

Călin Popescu Tăriceanu: Analizez în comparaţie situaţia de la Radiodifuziune şi de la Televiziunea Publică. Văd că acolo formula de preşedinte director general-consiliu de administraţie funcţionează cu rezultate bune, şi anume audienţa e primul criteriu, şi al doilea, situaţia financiară.

La ambele capitole, Radioul stă bine. La Televiziune, la ambele capitole stăm prost.

Nu e problema cumulului acestei poziţii, de preşedinte, cu cea de director general, deci eu nu favorizez găsirea unei soluţii prin separarea celor două funcţii; aceasta nu rezolvă, după părerea mea, problema serioasă care este la televiziune.

Cred că revine parlamentului, dar şi guvernului obligaţia comună de a găsi împreună o soluţie cât mai rapidă, care înseamnă, printre altele, refacerea veniturilor cu care televiziunea poate să funcţioneze.

Luni este data limită până la care proiectul de modificare a legii de organizare şi funcţionare a Societăţilor Române de Radio şi Televiziune iniţiat de senatorul PSD Georgică Severin este în dezbatere publică.

Iniţiatorul propune separarea funcţiei de preşedinte al consiliului de administraţie de cea de director general la cele două instituţii media.


Etichete calin popescu tariceanumodificarea legii radiosenatguvernparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live