Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Bone

21 Septembrie 2018
Vizualizari: 462
Comentează add

Deficitul de încasare a TVA-ului a crescut în 2016 în şase state membre respectiv România, Finlanda, Marea Britanie, Irlanda, Estonia şi Franţa.

TVA-ul neîncasat de ţările UE este de aproape 150 de miliarde de euro

dragos-bone

 

Ţările Uniunii Europene au pierdut în 2016 venituri de aproape 150 de miliarde de euro din Taxa pe Valoare Adăugată, potrivit unui studiu publicat azi de Comisia Europeană.   

Aşa-numitul 'deficit de încasare a TVA-ului' indică diferenţa dintre veniturile din TVA preconizate şi suma colectată efectiv. Deşi statele membre au depus eforturi considerabile pentru a îmbunătăţi colectarea TVA-ului, din cifre reiese că ar fi necesare o reformă a sistemului TVA actual.

De asemenea ar mai fi nevoie şi o mai bună cooperare la nivelul Uniunii Europene, astfel încât statele membre să poată utiliza la maximum veniturile din TVA în bugetele lor.

Deficitul de încasare a TVA-ului a crescut în şase state membre, respectiv România, Finlanda, Marea Britanie, Irlanda, Estonia şi Franţa.

 

Etichete TVAtaxeimpoziteUEcooperarebugetecolectarecomerţconsum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live