Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

20 August 2015
Vizualizari: 3777
Comentează add

TVA va fi la 20% de la 1 ianuarie 2016, iar de la 1 ianurie 2017 de 19%, a anunţat ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, la finele negocierilor cu partidele parlamentare.

TVA "scade la 20%, de la 1 ianuarie 2016, şi la 19%, de la 1 ianurie 2017"

alina-bordeiasu

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici. Foto: gov.ro.

Partidele parlamentare au căzut de acord asupra scăderii TVA şi eliminării unor taxe şi impozite.

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, care a reprezentat PSD la această întâlnire, spunea că s-a discutat tehnic şi aplicat pe fiecare măsură în parte.

"S-a ajuns la un consens, la acest nivel cel puţin, vizavi de amânarea a două măsuri. În primul rând TVA va fi la 20% de la 1 ianuarie 2016, iar de la 1 ianurie 2017 de 19%. Şi o a doua măsură propusă de PNL a fost aceea de a amâna pentru un an de zile eliminarea supraaccizei pentru 2016, urmând ca acest lucru să se întâmple din 2017. Acestea au fost cele două măsuri propuse de PNL.

"De asemenea, s-a solicitat ca în parlament să facem o informare trimestrială din partea guvernului vizavi de modul în care execuţia bugetului se realizează pentru a şti exact că într-adevăr ţinta de deficit este cea pe care ne-o asumăm să fie şi respectată", a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul de finanţe preciza că deficitul bugetar va fi de două procente în urma aplicării prevederilor din noul cod fiscal.

Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu spunea că săptămâna viitoare în Parlament partidele politice vor vota conform angajamentului luat astăzi.

"România se apropie prin aplicarea codului fiscal de angajamentul internaţional referitor la deficitul bugetar angajat prin acordul fiscal. România are, începând cu acest cod fiscal, garantate o serie de prevederi care asigură mediului de afaceri, o dezvoltare sănătoasă. România are prin acest cod fiscal asigurate condiţii de competitivitate în ceeace ce înseamnă politică fiscală cu alte ţări din UE", a spus Eugen Nicolăescu.

UNPR şi UDMR susţin şi ele toate aceste modificări la codul fiscal.

Singura formaţiune care doreşte un TVA de 19% este ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

De aceea, luni va mai avea loc o discuţie politică în cadrul coaliţiei de guvernare din care acest partid face parte. 


Etichete cod fiscalconsensnegocieriTVAreduceretaxeimpoziterelaxare fiscalăpartide parlamentareEugen TeodoroviciEugen Nicolăescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live