Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

15 Octombrie 2014
Vizualizari: 1520
Comentează add

Ministrul Economiei Constantin Niţă spune că mediul românesc de afaceri are nevoie de un Cod Fiscal stabil şi previzibil.

TVA mai mic cu 19-20% "ar avea efecte benefice asupra economiei"

oana-rusu

Constantin Niţă. Foto: captură Youtube.

O taxă pe valoarea adăugată mai mică de 19-20% ar avea efecte benefice asupra economiei, spune ministrul Constantin Niţă.

El a adăugat că mediul românesc de afaceri are nevoie de un Cod Fiscal stabil şi previzibil, lucru susţinut şi de experţi în domeniu prezenţi la o conferinţă de specialitate în Capitală.

Ei mai spun că fiscalitatea crescută este una dintre marile nemulţumiri ale oamenilor de afaceri din România.

În acest context, ministrul economiei a precizat că nu ar mai fi necesară introducerea de diverse taxe dacă nivelul de colectare a acestora la buget ar ajunge la 37-38%, faţă de aproximativ 32%, cât este în prezent.   

"În momentul în care statul român va reuşi să colecteze între 37-38% venituri din PIB, nimeni nu va dori în ţara asta să pună impozite şi taxe că vrea el! Întotdeauna a fost o relaţie între fisc şi business.

Important este ca această relaţie să funcţioneze în mod normal, şi nu altfel! Oamenii de afaceri trebuie să înţeleagă că trebuie să plătească taxe şi impozite, iar statul trebuie să înţeleagă că are un partener în omul de business, şi nu un duşman", a spus Constantin Niţă.


Etichete TVACod FiscalCapitalăBucureştiafaceriPIBConstantin Niţăeconomietaxeimpozite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live