Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Cîrnu

7 Iulie 2016
Vizualizari: 1014
Comentează add

Andrei Nechita a obţinut primul Tricou Galben în a 6-a ediție a celei mai prestigioase curse din țară

Turul ciclist al Sibiului

catalin-cirnu

Foto: Catalin Cârnu.

Andrei Nechita primul Tricou Galben în a-6-a ediție a celei mai prestigioase curse din țară.

Rutierul român s-a impus în prologul competiției alergat pe un circuit de 2,2 km și care a fost amenajat în centrul orașului. Nechita și-a suprins adversarii, reușind să dezvolte o viteză foarte bună pe străzile strâmte cu pavate cu piatră cubică și de râu, ori cu asfalt și beton.

Reprezentantul României la JO de vară de la Londra, din 2012, Andrei Nechita a fost recompensat cu tricoul galben, cuvenit liderului clasamentului general, dar și cu cel roșu, rezervat celui mai bun rutier român prezent în caravană.

În Top 10 se mai află și Eduard Grosu, care o obținut al-8-lea rezultat în prolog. Serghei Țvetcov, care va fi prezent la Rio de Janeiro, a sosit cu o întârziere de 13 secunde, dar ecartul poate fi recuperat ușor. 

Vine muntele

Greul începe astăzi când este programată prima etapă, cu startul și sosirea în Piața Mare din centrul orașului, Cicliștii vor străbate 193,5 km pe un traseu vălurit: Sibiu-Agnita-Cisnădie-Sibiu.

Etapa a doua  va purta caravana pe distanța de 210 km, de la Sibiu, la Mediaș și cu sosirea la Păltiniș, la 1436 m altitudine. După această încălzire, cățărătorii din pluton vor da asaltul decisiv într-un contratimp individual la Bâlea Lac. Traseul însumează doar 6,8 km și este un cumul de viraje strânse pe o pantă cu înclinație foarte mare.

Ultima etapă, a patra, se va disputa duminică pe distanța de 143,1 km, între Sibiu-Poplaca-Slimnic-Sibiu, festivitatea de premiere urmând să aibă loc spre seară, în Piața Mare din centrul Burgului.


Etichete Andrei NechitaTricou Galbenturul ciclist al sibiuluisibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live