Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorina Goia

1 Octombrie 2016
Vizualizari: 828
Comentează add

Turneul Vioara lui George Enescu, organizat de Radio România, se încheie în această seară cu un recital extraordinar la Deva.

Turneul Vioara lui George Enescu se încheie în această seară

sorina-goia

Foto: Virgil Oprina

Turneul Vioara lui George Enescu, organizat de Radio România, se încheie în această seară cu un recital extraordinar la Deva. Din 9 septembrie până astăzi, violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail  au  susţinut nu mai puţin de 10 recitaluri în Alba Iulia, Piteşti, Câmpia Turzii, Slatina şi Bucureşti dar şi în  Comunele Viişoara din judeţul Cluj, Cumpăna şi Mihail Kogalniceanu din judeţul Constanţa şi Aninoasa din judeţul Dâmboviţa.
 
Cei doi muzicieni şi-au propus ca,  prin acest turneu,  să ajungă  atât în săli de prestigiu cât şi în unele sate şi oraşe mici, unde până acum nu ajunsese niciodată un turneu de muzică clasică. Peste tot reacţiile au fost entuziaste.
 
În această seară, la Teatrul de Artă din Deva, Gabriel Croitoru va cânta din nou pe vioara Guarneri del Gesu, ce i-a aparţinut lui George Enescu. Împreună cu Horia Mihail, va interpreta lucrări de mare popularitate din repertoriul românesc şi internaţional. Pianul  pe care  va canta Horia Mihail  este oferit de Radio Romania şi a rămas la Teatrul de Artă din Deva la finalul Turneului  Pianul Călător din 2015, un alt produs artistic marca Radio România.


Etichete Turneul Vioara lui George EnescuRadio RomâniaDeva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live