Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

14 Decembrie 2011
Vizualizari: 3413
Comentează add

Familia regală va efectua un turneu în toate marile regiuni ale Marii Britanii, pentru a sărbători 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a.

Turneu regal pentru jubileul de diamant al Elisabetei a II-a

beatrice-braileanu

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a. Foto: Agerpres.

Membrii familiei regale britanice vor merge în 15 ţări din Commonwealth cu ocazia jubileului de diamant al reginei Elisabeta a II-a din 2012, a anunţat miercuri Palatul Buckingham, citat de AFP.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 85 de ani, va sărbători în 2012 jubileul de diamant (60 de ani de domnie) de când a urcat pe tron, la 6 februarie 1952.

Aceasta va deveni atunci suveranul britanic cu cea mai lungă domnie din istorie, după cea a reginei Victoria, care a domnit 63 de ani.

Regina şi ducele de Edinburgh vor face un turneu în Anglia, Ţara Galilor (26-27 aprilie) şi Scoţia (2-6 iulie), urmând să meargă şi în Irlanda de Nord, la o dată neprecizată încă.

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tron, şi soţia lui, Kate, vor merge în Malayezia, Insulele Solomon şi în Tuvalu, insulă minusculă din Pacific

Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, o vor reprezenta pe regină în Canada, Noua-Zeelandă şi Papua - Noua Guinee, iar prinţul Harry, fratele mai mic al lui William, va face prima sa călătorie oficială singur în Belize, Jamaica şi Bahamas.

În cea mai mare parte a ţărilor Commonwealthului, cea de-a 60-a aniversare a urcării pe tron a reginei Elisabeta va fi sărbătorită cu fast.

Spre exemplu, Canada a prevăzut pentru acest eveniment un buget de 7,5 milioane de dolari canadieni.

Britanicii vor sărbători patru zile jubileul de diamant, între 2 - 5 iunie 2012, cu petreceri în stradă, un concert şi prezenţa unei flote de 1.000 de vase pe Tamisa.

Elisabeta a II-a deţine al doilea record de longevitate pe tronul britanic, dupã regina Victoria, care a domnit peste 63 de ani.
 


Etichete Jubileu de diamantturneufamilia regalăregina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live