Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Cristina Bulbescu, Radio Târgu Mureş

18 Ianuarie 2011
Vizualizari: 2131
Comentează add

Cea mai modernă staţie de observaţie meteorologică din lume va fi construită în acest an, la Târgu Mureş.

Turn meteo de sticlă Turn meteo de sticlă - Conține audio

cristina-bulbescu-radio-targu-mures

Cea mai modernă staţie de observaţie meteorologică din lume va fi construită în acest an, la Târgu Mureş.


 Administraţia Naţională de Meteorologie a alocat pentru acest an un milion de lei pentru construirea unui sediu propriu al Centrului Local de Meteorologie din Târgu Mureş, care va îngloba şi staţia meteo de aici.
 Clădirea va fi construită pe locul actualei staţii meteorologice de pe Aeroportul Sportiv din Târgu Mureş.


Demersurile pentru construcţie au început anul trecut, după ce o suprafaţă de peste 1.000 de mp de teren a fost trecută în proprietatea Administraţiei de Meteorologie, prin Hotărâre de Guvern.
 Lucrările vor începe în această primăvară iar până la finele anului lucrarea trebuie finalizată, spune şeful Centrului Meteorologic Local din Târgu Mureş, Makkai Gergely.
 Unicitatea acestei clădiri este dată, în primul rând, de separarea părţii de observaţie meteorologică de cea administrativă şi mai ales de construcţia unui turn de observaţie de sticlă cu o vizibilitate de 360 de grade, a declarat pentru Radio Târgu Mureş şeful Centrului Meteorologic Local din Târgu Mureş, Makkai Gergely. audio:
 
 La Centrul Meteorologic Local din Târgu Mureş lucrează în momentul de faţă 15 specialişti în meteorologie,  dintre care 4 observatori, 5 specialişti în climatologie, iar alţi cinci în prognoză, la care se adugă şi şeful Centrului.
 Staţia meteorologică din Târgu Mureş a fost înfiinţată în urmă cu 115 ani iar din anul 1976 a început şi activitatea de evaluare a datelor, odată cu înfiinţarea Direcţiei Apelor.
 Din luna martie a anului trecut a început şi activitatea de prognoză la Târgu Mureş, odată cu înfiinţarea Centrului Meteorologic care funcţionează încă în incinta clădirii Direcţiei Apelor Mureş.    
 
                 


Etichete meteostatietargu Muresaeroport

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live