Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constantin Paşol, Argeş

2 Februarie 2013
Vizualizari: 2766
Comentează add

Prin folosirea aplicaţiei se va şti cu exactitate poziţia apelantului, traseul parcurs până în momentul apelului, ca şi nivelul bateriei telefonului.

Turiştii rătăciţi pe munte, găsiţi de o aplicaţie Android

constantin-pasol-arges

De săptămâna viitoare, turiştii care au nevoie de ajutor pe munte vor putea fi localizaţi mult mai uşor cu ajutorul unei aplicaţii pentru platforma Google Android.

Potrivit directorului Salvamont Argeş, aplicaţia se descarcă din Google Play.

Odată instalată ea poate transmite Dispeceratului Naţional Salvamont informaţii extrem de utile.

Prin această aplicaţie, în caz de nevoie - în speţă rătăcire, accident în zonă necunoscută sau oricare altă situaţie care poate să pună viaţa în pericol a unui turist - Dispeceratul Naţional Salvamont poate fi notificat în timp real prin acţionarea unui tab SOS din respectiva aplicaţie.

În acel moment, se va şti cu exactitate poziţia apelantului, traseul parcurs până în momentul apelului, ca şi nivelul bateriei telefonului.

Directorul Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a mai precizat că utilizatorii acestei aplicaţii vor putea fi la curent şi cu diversele avertismente montane.

Este vorba de avertismentele privind starea vremii, starea traseelor montane, contactele şi locaţiile cabanelor din întreaga ţară, informaţii despre starea a peste 70 de pârtii de schi.

În luna noiembrie, patru turişti, doi băieţi şi două fete, din Baia Mare şi Mediaş, s-au rătăcit în Munţii Rodnei. Operaţiunile de salvare au durat opt ore.

Vara trecută, o fetiţă de de nouă ani, din judeţul Vaslui, s-a rătăcit în timpul unui Campionat Naţional de Alergare Montană,  în apropiere de Cabana Giumalău. Ea a fost găsită la doi kilometri de cabană.


Etichete munteAndroidsalvamontaplicaţielocalilazarebaterietelefonmobil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live