Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: „Alegeri prezidenţiale 2019. Dezbateri electorale” Joi, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

9 Martie 2014
Vizualizari: 1461
Comentează add

Cei trei turişti care erau căutaţi duminică în Masivul Retezat de echipele de salvamontişti au fost găsiţi într-o stare de sănătate bună, potrivit Agerpres.

Turiştii pierduţi în Retezat, găsiţi la Refugiul Bucura

alexandra-coslea

 

Cei trei turişti care erau căutaţi duminică în Masivul Retezat de echipele de salvamontişti şi jandarmi montani au fost găsiţi la Refugiul Bucura, într-o stare de sănătate bună, ei urmând să fie conduşi spre Cabana Genţiana, potrivit Agerpres.

Turiştii, doi tineri de 21 de ani şi o fată de 20 de ani, sunt din Cluj-Napoca şi au plecat sâmbătă spre Vârful Peleaga (2.509 m) şi refugiul de lângă lacul Bucura, dar s-au rătăcit din cauza ninsorii, a viscolului şi a ceţii.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, tinerii au cerut ajutor la 112, după ce au ajuns într-o zonă cu semnal de telefonie mobilă, ei fiind îndrumaţi spre Refugiul Bucura, aflat la circa o oră de mers de locul în care se găseau.

Tinerii au ajuns la Refugiul Bucura şi au rămas acolo peste noapte, potrivit  Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Grupul a mai încercat să plece spre Refugiul Bucura şi în cursul zilei de vineri, dar a fost întors din drum de salvamontişti pentru că în zonă era ceaţă şi vântul bătea cu putere.

Acţiunea de căutare a turiştilor s-a desfăşurat cu două echipe de salvamontişti şi jandarmi montani, acestea acţionând pe trasee diferite pentru a-i găsi mai repede pe tinerii care solicitaseră ajutor.


Etichete Ştiri VestturiştisalvamontişticăutareMasivul RetezatLacul Bucura

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live