Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Târgu Mureş

14 Mai 2020
Vizualizari: 258
Comentează add

H. Barna-Aceștia sunt greu de prins şi de oprit, printre ei numărându-se şi persoane venite din alte ţări, unde nu-și permit astfel de distracţii fiindcă sancţiunile sunt drastice.

"Turiștii off-road distrug zone din Parcul Naţional Ch. Bicazului-Hăşmaş"

radio-romania-targu-mures

Arhivă foto.

De ani de zile, aceștia sunt greu de prins şi de oprit, printre ei numărându-se şi persoane venite din alte ţări, unde nu-și permit astfel de distracţii fiindcă sancţiunile sunt drastice, a declarat pentru RTM directorul ariei protejate, Hegyi Barna.

El se așteaptă, de săptămâna viitoare, la un val de astfel de turiști care vin cu motociclete, ATVuri sau jeepuri, unele aduse din străinătate fără plăcuțe de înmatriculare.

"Aceștia aduc câte un hârb de 20 de ani, pentru a merge în zonele cele mai frumoase și mai sălbatice din Carpați, care de regulă sunt și parcuri naționale. Aceștia sunt, în proporție de 70-80 la sută localnici și în rest străini care știu că e interzis, nu se poate, nici în România, să meargă în parcuri naționale, dar ei cred că aici legea nu are putere. Și vin aici, conduși de câte un localnic, iar zonele cele mai afectate sunt pajiștile unde solul este superficial, sunt niște plante ocrotite care cresc foarte greu; după câte o vreme ploioasă, merg cu câte 40 de ATV-uri, iar zona parcă ar fi fost arată, iar solul se reface în zeci de ani", a detaliat Hegyi Berna.

Acesta susține că se pregătesc să amplaseze nişte bariere, care pot eventual bloca accesul maşinilor, dar mai puțin a motocicletelor şi a ATV-urilor.

Acesta mai spune că există o colaborare, un protocol între Parcul Național Cheile Bicazului-Hăşmaş, Regia Națională a Pădurilor și Jandarmeria montană, în baza căruia se fac săptămânal controale.

(RS)


Etichete Turiști off-roaddistrugParcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş(RS)Hegyi Barnajeepuriatvmotocicletejandarmerie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live