Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

24 Iulie 2021
Vizualizari: 373
Comentează add

Salvamarii le atrag atenţia să fie atenţi atunci când este arborat steagul roşu, care interzice intrarea în apă, pentru că pot fi în pericol de înec.

Turiştii iau cu asalt litoralul. Reguli pentru plajă

sorin-cealera-constanta

Foto: Arhiva/RRA.

Litoralul Mării Negre a fost luat cu asalt în aceste zile, însă, numeroşi turişti nu respectă anumite reguli pe plajă.

Salvamarii le atrag atenţia să fie atenţi atunci când este arborat steagul roşu, care interzice intrarea în apă, pentru că pot fi în pericol de înec.

Totodată, meteorologii prognozează zile caniculare, iar cei aflaţi în vacanţă nu trebuie să se expună excesiv la soare. corespondentul nostru Sorin Cealera are unele recomandări:


Reporter: Turiştii sunt îndemnaţi să fie prudenţia astăzi şi mâine, să nu se aventureze în mare dincolo de zona balizată şi să stea cât mai mult la umbră, pentru a evita insolaţiile şi lipotimiile.

Salvamarii au arborat pe mai multe plaje steagul galben, care le permite scăldatul doar celor cu experienţă, pentru că marea este agitată. Valentin Ivan, şef sector Mamaia Sud:


Valentin Ivan: Am arborat steagul galben. Recomandarea noastră, a salvamarilor, este să nu se aventureze prea în larg, pentru că sunt curenţi, trag de la mal spre larg şi ar putea fi accidente.
Reporter: Salvamarii recomandă un plus de atenţie pe plaja lărgită din Mamaia, în zona nisipată, de unde mulţi turişti chiar au plecat spre sud sau Năvodari.


-: Nu ne place aici, în staţiunea Mamaia, zona care a mărit plaja.
-: Foarte adânc, foarte urâtă plajă.
-: Zona asta e apa bună, adică mergi 10 metri cu apa până la brâu şi acolo scapi dintr-o dată.
Valentin Ivan: E puţin mai periculos, valurile sunt foarte mari, mai ales că se sparg în mal, iar adâncimea creşte brusc, în 5 metri de la mal adâncimea este de peste 1,70.


Reporter: Mai ales pentru copii bănuiesc că este periculos.


Valentin Ivan: Atenţie mare la copii. Părinţii trebuie să aibă în evidenţă acest lucru, să fie mai prudenţi în acest weekend. Asta este recomandarea noastră.


Reporter: Astăzi vor fi 27-28 de grade, dar duminică temperatura va creşte la 31 de grade, iar disconfortul termic va fi pronunţat. Turiştii trebuie să evite intrarea bruscă în apă de pe plajă şi să nu se expună un timp îndelungat la soare.


Etichete turistilitoralreguliplajacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live