Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

7 Octombrie 2014
Vizualizari: 1186
Comentează add

Trei bărbați care s-au rătăcit în munții Retezat au fost găsiți noaptea trecută de jandarmii montani din Hunedoara și transportați în orașul Uricani.

Turiști recuperați din Munții Retezat

ilie-pintea

Jandarmi montani. Foto: Captură youtube.

Trei bărbați care s-au rătăcit în munții Retezat au fost găsiți noaptea trecută de jandarmii montani din Hunedoara și transportați în orașul Uricani.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara a fost sesizat prin apel telefonic la 112 de către unul dintre turiștii rătăciți, care le-a spus că  s-au rătăcit pe un traseu montan din munţii Retezat, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
 
În căutarea lor a pornit o echipă de jandarmide la două posturi montane din Valea Jiului, care s-a deplasat cu un utilaj UTV Polaris, apoi, datorită traseului montan dificil, pe jos până în zona Vîrfului Mării.
 
Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 28 şi 36 de ani şi domiciliul în judeţul Tulcea, au fost găsiți la o altitudine de peste 2000 de metri, iar unul dintre ei a avut nevoie de îngrijiri medicale, acordate de un echipaj SMURD. 
 
Ulterior, turistul a fost transportat la spitalul din Lupeni, deoarece acuza dureri mari la genunchi.
                                              
Jandarmii  le recomandă celor care doresc să parcurgă trasee montane să se informeze în ceea ce priveşte itinerariul pe care doresc să-l parcurgă şi să consulte prognoza meteo pentru perioada în care urmează să pornească pe munte.

Etichete Știri Vestmunții RetezatHunedoaraUricani„Decebal”JandarmiValea JiuluiTulcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live