Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

5 Decembrie 2011
Vizualizari: 1739
Comentează add

Timp de 7 ore salvamontiştii din staţiunea Buşteni au acţionat pentru căutarea şi salvarea a doi turişti rătăciti în Masivul Bucegi.

Turişti rătăciţi în Masivul Bucegi

simona-uta-ploiesti

Timp de 7 ore salvamontiştii din staţiunea Buşteni au acţionat duminică noapte pentru căutarea şi salvarea a doi turişti rătăciti în Masivul Bucegi.

Aceştia s-au rătăcit în zona cunoscută sub numele de Valea Spumoasă-Magheru din Masivul Bucegi, operaţiunea fiind îngreunată de traseul extrem de periculos, de întuneric, dar şi de faptul că turiştii nu au putut oferi detalii cu privire la locul în care se aflau.

Cei doi turişti, bucureşteni, mamă şi fiu în vârstă de 24 de ani, au creat un foc pentru a indica locul în care se aflau deoarece nu puteau da indicii exacte salvatorilor.

Din cauza vântului puternic focul s-a extins încendiind zona de vegetaţie uscată.

Gheorghe Haiduc, şeful Serviciului Salvamont Buşteni a declarat că a fost una dintre cele mai dificile acţiuni de salvare din ultima periodă pe de o parte din cauza zonei foarte accidentate în care se aflau turiştii care au fost coboraţi cu ajutorul corzilor, în rapel, 200m, pe de altă parte din cauza întunericului şi a vântului puternic şi a faptului că au intervenit în zona de incendiu.

Luni la munte a început să plouă ceea ce reduce riscul menţinerii unui posibil focar de incendiu.


Etichete Ştiri Sudturiştisalvare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live