Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

25 Ianuarie 2020
Vizualizari: 599
Comentează add

Turist scoțian rătăcit de GPS

ilie-pintea

 Foto: Arhivă/ Petruţ Hîrţescu

Pompierii Detaşamentului Deva au fost chemaţi în ajutor, prin 112, de un bărbat rătăcit pe drumul  un drum județean din Ţinutul Pădurenilor, iar după o misiune dinamică de aproximativ trei ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poienița Tomii.

El le-a relatat pompierilor deveni că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chișinău, pe DRUMUL CEL MAI SCURT.

Deşi se deplasa cu un autoturism off road, drumul cel mai scurt spre casă s-a dovedit un coșmar. Bărbatul a intrat în panică în momentul când nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă înghețată. Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care petrecut mai multe ore la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare.

Sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vețel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ. Ei le recomandă conducătorilor să evite setarea gps-ului pe drumul cel mai scurt în zone necunoscute, alegând în schimb drumul cel mai sigur, chiar dacă asta înseamnă un timp mai lung până la destinație.


Etichete turistGPSscotian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live