Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 17 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

29 Iunie 2015
Vizualizari: 812
Comentează add

Un turist a fost salvat după ce a căzut circa 20 de metri pe un versant stâncos situat în Cheile Jieţului, în Masivul Parâng.

Turist salvat după o cădere de 20 de metri în Masivul Parâng

ilie-pintea

Arhivă Foto: salvamonthd.ro.

Un turist a fost salvat noaptea trecută după ce a căzut circa 20 de metri pe un versant stâncos situat în Cheile Jieţului, în Masivul Parâng, bărbatul fiind transportat de salvamontişti la spitalul din Petroşani.

Potrivit salvamontiștilor, bărbatul se afla în Cheile Jieţului, la aproximativ cinci kilometri de orașul Petrila, împreună cu un grup de prieteni.

Deși nu erau echipaţi pentru munte, aceştia au urcat pe o variantă uşor accesibilă a unui versant, dar nu au mai putut să revină la bază, motiv pentru care au avansat pe acel traseu în speranţa că vor găsi un drum de întoarcere sau o zonă cu semnal de telefonie mobilă.

Unul dintre ei a alunecat şi a căzut aproape 20 de metri, suferind mai multe traumatisme la cap, umăr şi la un picior, iar doi dintre colegii săi au plecat să caute ajutor, reuşind să ajungă într-o zonă cu semnal de telefonie mobilă şi să sune la 112.

La operațiunile de salvare au participat cinci salvamontişti de la Formaţia Salvamont Petroşani, care au avut nevoie de mai bine de trei ore pentru a-l putea recupera pe rănit din locul în care se afla, din cauza terenului accidentat și plin de vegetație.


Etichete turistSalvamontversantCheile JietuluiMasivul ParangspitalPetrosaniPetrila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live