Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 August 2020
Vizualizari: 204
Comentează add

Turismul a scăzut cu 97,7% în luna iunie în Spania, comparativ cu luna iunie a anului 2019.

Turismul, scădere vertiginoasă în Spania

florin-lepadatu

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Spania a primit în luna iunie 204.926 de turişti străini, cu 97,7% mai puţin decât în luna iunie 2019, relevă un studiu al Institutului Naţional de Statistici din Spania.

Studiul subliniază că au scăzut cu 98.6% cheltuielile totale cu turismul internaţional, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Potrivit cifrelor, cheltuielile per turist au scăzut cu 40,8% (651 de euro) iar media duratei vacanţei s-a redus cu 5,7 zile, faţă de o zi cât se înregistra anul trecut.

Industria turismului din Spania a fost greu lovită de pandemia de COVID-19, iar deciziile unor state europene au agravat situaţia.

Astfel, Marea Britanie a anunţat pe neaşteptate în luna iulie că turiştii britanici care se întorc din Spania trebuie să stea 14 zile în autoizolare.

Norvegia a impus, de asemenea, o carantină obligatorie pentru turiştii norvegieni care se întorc din Spania, iar Franţa a recomandat francezilor să ocolească regiunea spaniolă Catalonia ca destinaţie de vacanţă.

În 2019, industria turismului a contribuit cu 14,3% la PIB-ul Spaniei, relatează CNN, preluat de Rador.


Etichete spania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live