Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

6 Martie 2013
Vizualizari: 1615
Comentează add

În 2012 ţara noastră a atras "doar 400 de mii de turişti din Germania", iar potenţialul turistic al României este mai mare de atât, a declarat Maria Grapini la Apel Matinal.

Turismul românesc "are potenţial"

razvan-stancu

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini. Foto: mariagrapini.ro.

Astăzi se deschide cel mai important târg de turism la nivel mondial, Târgul de la Berlin.

La cea de-a 47-a ediţie, România a organizat un stand regional cu o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, unde vor fi prezente peste 50 de firme româneşti.

La acest târg vor fi promovate cu precădere ca destinaţii turistice oraşele Sibiu şi Suceava.

În colaborare cu Ambasada României de la Berlin, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, va avea întâlniri cu cei mai importanţi tour operatori din Germania.

Germania este o ţară importantă pentru domeniul nostru turistic, spune ministrul delegat Maria Grapini, invitata "Apelului Matinal" de la Radio România Actualităţi.

În 2012 ţara noastră a atras "doar 400 de mii de turişti din Germania", iar potenţialul turistic al României este mai mare de atât, a declarat Maria Grapini.

Audio: Interviul difuzat la Apel Matinal cu ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini. Realizator Felix Crainicu.

Potrivit ministrului delegat, în luna iunie a acestui an va fi creat un grup de lucru pentru turism, în cadrul consiliului de colaborare economică Româno - Germană, în care să se identifice şi să se prezinte mult mai concis ceea ce "putem oferi Germaniei şi mă refer la derularea unor cooperari cu casele de sănătate şi medicii germani cu asociaţia staţiunilor balneare din România", a spus Maria Grapini..

În acest an, România nu se mai regăseşte în cataloagele tour operatorilor din Germania, iar în cadrul întâlnirilor din acest an se doreşte ca această problemă sa fie rezolvată astfel încât în anul 2014, România să figureze în oferta firmelor germane, a mai declarat Maria Grapini.


Etichete Apel MatinalturismMaria GrapinitârgBerlinSibiuSuceavaIMMtour operatoristaţiunibalnearcatalog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live