Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Aprilie 2020
Vizualizari: 789
Comentează add

Sectorul turismului, un sector cheie pentru economia Greciei, riscă să se confrunte cu pierderi catastrofale din cauza pandemiei de Covid-19.

Turismul din Grecia, puternic afectat de pandemie

florin-lepadatu

 Parlamentul de la Atena. Foto: hellenicparliament.gr

Sectorul turismului, un sector cheie pentru economia Greciei, riscă să se confrunte cu pierderi catastrofale din cauza pandemiei de Covid-19, a avertizat luni Federaţia hotelierilor greci, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Potrivit rezultatelor unui sondaj derulat la începutul acestei luni, 65% dintre hotelierii greci cred că falimentul afacerilor lor este fie "probabil" fie "cel mai probabil".

În acelaşi timp, marea majoritate a hotelierilor greci, 95%, se aşteaptă la o scădere uriaşă a semnificativă a veniturilor lor, în medie cu 56,3%.

În total, studiul realizat de Institutul de cercetări în turism estimează că sectorul hotelier din Grecia va înregistra pierderi totale de 4,46 miliarde de euro în 2020.

"Turismul este paralizat. Hotelurile trimit un semnal SOS", a declarat preşedintele Federaţiei hotelierilor greci, Alexandros Vasilikos.

Potrivit acestuia, va trece o perioadă lungă de timp până când industria turistică din Grecia va reveni la nivelul din 2019, un an în care un număr record de 33 de milioane de turişti au vizitat Grecia.

"Operatorii de hoteluri trebuie să fie ajutaţi acum pentru a putea sta pe propriile lor picioare mâine", a mai spus el.

Hotelierii cer să fie sprijiniţi prin reduceri de taxe şi credite cu dobânzi mici, estimând că nevoile lor imediate se ridică la 1,8 miliarde de euro.


Etichete grecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live