Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

6 Octombrie 2012
Vizualizari: 1915
Comentează add

Turcia a bombardat din nou ţinte ale armatei siriene de la graniţa comună, după ce obuze din Siria au continuat să lovească teritoriul turcesc.

Turcia ripostează unui nou tir de focuri venit din Siria

paul-poterasi

Soldat al armatei turce. Foto: Reuters.

Armata turcă a ripostat sâmbătă dimineaţa pentru a patra zi unui nou tir de artilerie provenit dinspre Siria şi care a lovit teritoriul său în provincia Hatay, fără să se înregistreze victime, potrivit agenţiei oficiale de presă Anadolu, citată de AFP, AP şi Reuters.
   
După un grav incident survenit miercuri şi care a costat viaţa a cinci civili turci într-o localitate de frontieră, Akçakale, Turcia a ripostat sistematic cu tiruri de artilerie la tirurile siriene.

Agenţia oficială de presă Anadolu a precizat că explozia unui obuz a lovit satul Guvecci, aflat la graniţa cu Siria.

"Forţele militare de la frontiera Turciei au ripostat imediat", a afirmat Anadolu, fără a da detalii despre sursa informaţiei sau eventuale pagube.

Guvernul turc a obţinut joi "undă verde" din partea parlamentului pentru a continua operaţiunile militate împotriva Siriei, dacă este necesar.
   
Vineri, premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi-a reiterat avertismentele la adresa Siriei după atacul sirian de miercuri şi după riposta Ankarei, dând asigurări că statul vecin va plăti "un preţ ridicat" în cazul unui nou incident.

Premierul turc a dat încă o dată asigurări că ţara sa nu vrea un război cu Siria, dar că nu va ezita să răspundă oricărui act care îi ameninţă "securitatea naţională".

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat ferm joi tirurile armatei siriene asupra Turciei, după lungi tratative între ruşi şi occidentali, şi a făcut apel la cele două ţări să dea dovadă de reţinere.

În pofida, retoricii sale, Turcia a precizat că va acţiona în conformitate cu dreptul internaţional şi în coordonare cu alte puteri străine.

Tirurile siriene de obuze s-au soldat cu cinci morţi şi 11 răniţi miercuri la Akcakale.

În Siria, forţele rebele se luptă pentru a răsturna regimul preşedintelui Bashar al-Assad într-o revoltă care a început în luna martie a anului trecut.


Etichete TurciaSiriaarmatăHatayONURecep Tayyip Erdogan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live