Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

7 Noiembrie 2018
Vizualizari: 305
Comentează add

Turcia afirmă că nu îşi va schimba punctul de vedere privind miliţiile YPG (din N-E Siriei)pentru a corespunde aşteptărilor SUA.

Turcia nu acceptă miliţiile YPG din Rojava - Siria

radu-dobritoiu

Turcia nu îşi va schimba poziţia împotriva miliţiilor kurde siriene YPG pentru a corespunde aşteptărilor SUA, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, după ce Washingtonul a oferit recompense pentru informaţii privind militanţi kurzi de rang înalt, relatează Reuters.

Statele Unite au oferit recompense marţi pentru informaţii care să conducă la capturarea a trei membri importanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care conduce o mişcare de insurgenţă împotriva statului turc de zeci de ani.

În cadrul unei conferinţe de presă după o şedinţă a cabinetului, purtătorul de cuvânt Ibrahim Kalin a afirmat că Turcia consideră atitudinea Washingtonului ca fiind pozitivă, dar tardivă.

Turcia are o opinie pozitivă despre oferta Statelor Unite de a acorda recompense pentru informaţii privind trei membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan scos în afara legii, a declarat miercuri Ministerul de Externe turc, adăugând că aşteaptă să vadă paşi concreţi în lupta împotriva acestei miliţii, informează Reuters.

Anunţul privind recompensa SUA a fost făcut pe fondul îmbunătăţirii relaţiilor dintre Washington şi Ankara, după ce un tribunal turc l-a eliberat luna trecută pe pastorul american Andrew Brunson din arest la domiciliu.
 


Etichete YPGmilitii YPGTurcia YPGRojava

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live