Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Miercuri, 19 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

24 Februarie 2018
Vizualizari: 399
Comentează add

Turcia a cerut astăzi comunităţii internaţionale să spună „stop masacrului” din Ghouta de Est, fief al rebelilor bombardat de mai multe zile de regimul sirian.

Turcia cere stoparea masacrului din Ghouta de Est

radu-dobritoiu

Turcia a cerut astăzi comunităţii internaţionale să spună „stop masacrului” din Ghouta de Est, fief al rebelilor bombardat de mai multe zile de regimul sirian, Consiliul de Securitate al ONU urmând să îşi exprime votul asupra unui armistiţiu.

„Astăzi va avea loc un vot al Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru oprirea atacurilor şi pentru a permite transportul de ajutor. Lumea trebuie să spună „Stop acestui masacru” în mod unanim”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin citat de AFP.

„Regimul (preşedintelui sirian Bashar) al-Assad este pe cale să comunită un masacru în Ghouta de Est”, a insistat purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Aceste declaraţii survin în contextul în care, la ora 17.00 GMT, este prevăzut un vot în cadrul Consiliului de Securitate privind un armistiţiu umanitar de o lună în Siria, după mai multe amânări în încercarea de a evita un veto al Rusiei, aliat al regimului sirian.

Conform ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), peste 500 de civili, dintre care circa 100 de copii, au murit din cauza bombardamentelor din ultimele şapte zile ale regimului sirian asupra regiunii Ghouta de Est, fief al rebelilor, în apropiere de capitala Damasc.


Etichete Ghouta de Estcriza sirianabombardamente Ghoutacriza umanitara Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live