Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Zimmerman

28 Martie 2014
Vizualizari: 1271
Comentează add

Odată cu apropierea alegerilor municipale, pe internet au apărut înregistrări piratate, care aruncă o umbră de îndoială asupra premierului. Platforma Twitter a fost şi ea blocată.

Turcia blochează accesul la platforma YouTube

elena-zimmerman

Turcia a blocat, de joi, accesul la platforma YouTube, la o săptămână după reţeaua Twitter.

Măsura a fost luată cu doar câteva zile înaintea alegerilor municipale de duminică, descrise drept cruciale pentru premierul Recep Tayyip Erdogan. 

Decizia de a interzice accesul la Youtube a fost luată după difuzarea pe această platformă a unei discuţii confidenţiale între patru oficiali de rang înalt, între care s-ar afla ministrul de externe şi şeful serviciilor de informaţii.

Potrivit înregistrării, a cărei autenticitate nu a fost confirmată, cei patru ar pune la cale o operaţiune secretă în Siria, de natură a justifica o ripostă militară turcă.

"Atac ruşinos" la adresa Turciei

Ministerul de externe susţine că înregistrarea este "fabricată" şi denunţă un "atac ruşinos" la adresa securităţii naţionale a Turciei.

Imaginea guvernului e deja afectată de la sfârşitul anului trecut de un scandal de corupţie, în care au fost implicate persoane din anturajul premierului Recep Tayyip Erdogan.

Pe măsură ce se apropie alegerile municipale, pe internet au apărut tot mai multe înregistrări audio piratate, care aruncă o umbră de îndoială asupra premierului.

Pentru a împiedica publicarea lor, Ankara a blocat în urmă cu o săptămână accesul la reţeaua Twitter, provocând o avalanşă de critici în întreaga lume.

Un tribunal din Ankara a ordonat, în urmă cu două zile, suspendarea acestei măsuri, care rămâne totuşi în vigoare, pentru că autorităţile au la dispoziţie o lună pentru a se conforma.


Etichete TurciaYouTubeTwitteraccesblocarealegeripremierRecep Tayyip Erdogan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live