Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Mai 2021
Vizualizari: 1436
Comentează add

O nouă tulpină a coronavirusului mult mai contagioasă a fost descoperită în Vietnam. Este o combinaţie între varintele indiană şi britanică.

"Tulpina vietnameză", o nouă mutație a Sars-CoV-2, mult mai agresivă

radiojurnal

Varianta inițială a SARS-CoV-2:  Arhivă Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:SARS-CoV-2_without_background.png

O nouă tulpină a coronavirusului mult mai contagioasă a fost descoperită în Vietnam. Este o combinaţie între varintele indiană şi britanică.

Anunţul a fost făcut de ministrul sănătăţii din această ţară, care se confruntă cu un nou val de contaminări pe mai mult de jumătate din teritoriu. De altfel, sudul Asiei este acum grav afectat de COVID.


Reporter: Arina Petrovici: După ce a combătut cu succes coronavirusul în cea mai mare parte a anului trecut, Vietnamul se confruntă în ultima lună cu o creştere a numarului de infectări, care reprezintă mai mult de jumatate din totalul de aproape 7.000 de cazuri înregistrate. Până în prezent, 47 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Ministrul vietnamez al sănătăţii nu a precizat câte cazuri au fost depistate cu această tulpină nouă, care este o variantă indiană, cu mutaţii care au aparţinut iniţial varianti Regatului Unit, însă a promis să comunice cât mai curând caracteristicile ei.

El a mai spus că înainte de descoperirea acesteia, în Vietnam au circult şapte versiuni ale coronavirusului.

Culturile de la laborator ale noii variante, care este mult mai transmisibilă decât tipurile cunoscute anterior, au arătat că virusul s-a înmulţit foart repede, iar acest lucru ar putea explica de ce au aparut atât de multe cazuri noi în diferite părţi ale ţării, într-o perioadă scurtă de timp.


Etichete vietnamcoronavirustulpinacovid(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live